PIEN

Vroeger toen ik klein was gaf mijn moeder mij altijd de koosnaam ‘Pien’. Het is geen afkorting van mijn roepnaam Eline, die naam is dan ook niet echt goed af te korten…’El’ of ‘E’ klinkt ook weer zo gek. Dus werd het ‘Pien’. Klein, maar krachtig. Stoer en toch lief, niet veel voorkomend, wel eigenzinnig en uniek. En daarmee een passende titel voor deze blog.

Zelf ben ik, met mijn zevenentwintig jaar, namelijk niet veel voorkomend, maar wel eigenzinnig, en uniek, soms nog een klein meisje, overstromend van enthousiasme voor de kleinste (en grootste dingen). Verder ben ik iemand met een aantal zeer diverse, maar sterk aanwezige, interesses. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit. Na mijn bachelor Kunstgeschiedenis in Leiden, heb ik daar de master Museumconservator succesvol afgerond. Ik mag mijzelf dus officieel doctorandus noemen (zie, ik vind mijzelf gewoon erg stoer soms). Gediplomeerd kunsthistorica! Het is een droom die, na zo’n tien jaar bloed zweet en heel veel tranen, eindelijk werkelijkheid is geworden. Ik was namelijk nooit zo van het studeren. Ik keek liever uit het raam, en fantaseerde over de wondere wereld daarbuiten. Mijn hoofd reisde af naar verre landen en andere culturen waar mijn zintuigen op scherp werden gezet. Naar musea in het buitenland met prachtige collecties, naar waanzinnig mooie, oude kathedralen en gebouwen. Omringd door verschillende culturen, verschillende smaken en geuren. Kortom: mijn gedachten bleven niet perse bij het college dat werd gehouden. Maar… na tien jaar bikkelen en mijzelf bij de les houden is het me toch gelukt! Drs. de Graaf, kunsthistorica/ museumconservator. En wat ik nu ga doen met al deze mooie titels? Nou…Allereerst deze blog opzetten! Want hoe leuk en stoer die titels ook zijn, mijn grootste passie is schrijven. Mensen enthousiasmeren voor al het moois dat er in de wereld is: Life, it’s golden!

Wat je over mij moet weten? Ik ben soms wat chaotisch en neem mezelf niet altijd serieus. Vandaar dat ik hier ook ‘van alles en nog wat’ kwijt wil. Het leven is immers te leuk en te divers om je op slechts één ding te richten, niet? Ik hou van schoonheid. En niet zomaar ‘houden van’. Ik verlang met elke vezel in mijn lichaam naar échte, authentieke schoonheid. In kunst, in muziek, in eten, in reizen en in culturen. Elke dag probeer ik van de kleinste dingen een feestje te maken. Life’s too short, of Carpe Diem. Het maakt niet uit welke inspirerende quote je ervoor wilt gebruiken. Punt is dat het leven niet lang duurt. Ons bestaan op deze aarde is niet voor eeuwig. Dus waarom je tijd verspillen aan dingen die je niet leuk vindt? Of dingen je energie kosten? Nee. Ik spendeer mijn dagen op deze waanzinnig mooie planet earth liever omringd door schoonheid, creativiteit en positiviteit!

Ik zei toch net dat Pien niet veel voorkomend is? Ik ben bang dat ik “niet veel voorkomend” functioneer. Natuurlijk is iedereen uniek, en ik wil echt niet zeggen dat ik de meest unieke persoon op aarde ben. Maar mijn interesses zijn wat veelzijdig zo af en toe. Deze blog is hier een afspiegeling van. Een kijkje in mijn hoofd, in mijn wereld. Zo zul je hier serieuze blogs tegenkomen die met kunst te maken hebben, maar lees je ook reisverslagen. Deze variëren dan weer van art related stedentrips tot avontuurlijke hikes. Kortom: hier vind je mijn zoektocht naar al het moois in de wereld.

Welkom in de wondere wereld van P I E N!

Gerelateerd

1 Comment

  1. Wat een kleurrijke introductie. Precies zoals jij zelf bent. Ik ken jou al heel lang en kan al hetgeen je hierboven genoemd hebt volledig bevestigen. Je bent een prachtmens, een parel voor de aarde. Jij geeft niet alleen je eigen leven zin, maar ook maak je anderen bewust van dat wat belangrijk is.
    Ik hoop en verwacht dat je voortdurend mensen laat zien dat er een evenwicht moet zijn tussen de harde kant van het leven; zoals bijvoorbeeld geld verdienen om te overleven en om voor anderen te kunnen zorgen, en de zachte kant; zoals sport, kunst, vakantie, reizen. Laat ze het mooiste van het mooiste zien.
    Laat ze genieten Pien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *