#ANARTWORKADAY

Recent kwam ik in aanraking met het werk van de Slowaakse fotografe Maria Svarbova (1988). Anders dan doet vermoeden lijken deze afbeeldingen niet perse op foto’s. Dit is echter wel het medium waarmee ze bekend is geworden.
Haar werk doet me denken aan die oude vintage jaren 1960 posters, of aan de schilderijen van David Hockney. Het doet soms wat “pop-artsy” aan.
De composities van Svarbova zijn altijd heel precies en nauwkeurig opgebouwd. Hoewel ze enerzijds heel veel rust uitstralen, zorgt de statische houding van de hoofdrolspeler(s) toch voor een bepaalde spanning wat het beeld mijns inziens altijd érg interessant maakt. Omdat ik haar nog niet kende, en ik fan ben van haar werk, wilde ik haar graag eens uitlichten op de #ANARTWORKADAY van vandaag!
Zoek haar werk zeker eens op. Leuk feitje: voor niet al te veel geld heb je een echte foto van haar aan de muur hangen! YellowKorner verkoopt Svarbova’s foto’s.

bron foto

Gerelateerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *