#ANARTWORKADAY

Vandaag stap ik af van mijn veilige kunsthistorische basis en wil ik het hebben over een hedendaags kunstenaarsduo: illustrator Noemi Schipfer en architect en muzikant Takami Nakomoto. Samen maken ze deel uit van NONOTAK, of Studio Nonotak, opgericht in 2011. Overeenkomstig met eerder genoemde kunstenaars als James Turrell of Olafur Eliasson, werken ook Schipfer en Nakomoto met licht en ruimte. Een derde element wordt echter toegevoegd: geluid.

Nonotak maakt licht en geluidsinstallaties maar ook etherische, meeslepende en droomachtige performances. Een hele ruimte wordt in beslag genomen door kinetische, complexe en geometrische lichtillustraties. Het duo werkt geregeld samen met grote namen als Hermès of Toyota. Niet alleen ontwerpen ze ruimtes voor dergelijke bedrijven, ook werkten ze dit jaar nog samen met filmmakers Sean Ellis en Stella McCartney over een film (met muziek van Paul McCartney) over een enkele nacht in de stad Londen.

Omdat ik geloof dat niet elk kunstwerk plat geanalyseerd hoeft te worden, drop ik hier wat stills en films zodat je zelf kunt zien wat voor betoverende wereld NONOTAK kan creëren. Ik raad je ook van harte aan hun werk een keer in het echt te gaan bekijken!

En hier wat filmpjes:

Gerelateerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *