#ANARTWORKADAY

Vandaag even geen verhaaltje. Vandaag wil ik je gewoon alleen één van de allermooiste beeldhouwwerken ooit laten zien. Zoek het eens op, zoom er op in, maar ga er vooral eens in het echt naar kijken. Apollo & Daphne van Gian Lorenzo Bernini (1598-1680) staat in de Villa Borghese in Rome.
Dit is (alweer…) een van mijn lievelingskunstwerken. Ik heb een traantje weg moeten pinken toen ik ervoor stond. De doorzichtigheid van het marmer, de ongewoon knap uitgewerkte details, de dynamiek en dramatiek in dit beeld…Het is echt fantastisch. Geniet van deze buitengewone schoonheid!

Bernini, Apollo & Daphne, 1622-25

     
Bron afbeelding

Voor het verhaal van Apollo en Daphne zie deze link en deze link.

Gerelateerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *